Cafe de Pool Maasbree

info@cafedepoolmaasbree.nl
077 465 1603
Dorpstraat 67
5993 AM Maasbree

Cafe de Pool Maasbree

Café de Pool is een gezellig bruin café in het mooie dorp Maasbree dat gerund wordt door Jo & Laura Niëns. Samen met de rest van het team zorgen we er dagelijks voor dat u in het café of op het terras terecht kunt voor een drankje en hapje van onze smaakvolle lunchkaart. (link maken naar kleine kaart)
U kunt bij ons café bijvoorbeeld genieten van diverse speciaalbieren, die ook in combinatie met een hapjesplank vol met lekkernijen te verkrijgen zijn in de vorm van een bierarrangement. In de zomer kunt u genieten op ons zonnig en mooi aangekleed terras met een leuk klein speelhoekje voor de kleintjes.

We hopen u te mogen begroeten in ons café of op het terras!
Jo & Laura Niëns

Stukje hisorie

De Poolbar

Anno 1840 is in een gezinswoning op de Dorpstraat in Maasbree een klein cafétje begonnen. Verschillende eigenaren zijn hen voorgegaan toen in 1964 Sjraar en Annie Peeters het café overnamen van de ouders van Sjraar. Zij noemden het café: ‘De Poolbar’. Deze naam komt af van de drinkpool die zich op deze plek bevond waar paarden (van paard met wagen) even wat konden drinken. Ze hebben met veel passie en liefde 50 jaar lang het café gerund.

Het bekende witte pand heeft een mooie grote achtertuin, waar lange tijd ook een leuke midgetgolfbaan heeft gelegen, die voor velen blijvende herinneringen heeft gezorgd.
Hoewel Sjraar en Annie altijd met veel plezier achter de bar stonden, vonden ze dat het in 2015 tijd was om lekker te gaan genieten van hun welverdiend pensioen.

d
f

Niëns

Tegenover de Poolbar was er een hele andere geschiedenis ontstaan. In 1881 lag op de hoek van de Baarlosestraat en de Dorpstraat in Maasbree een kleine herberg, waar in mei van dat jaar een vergunning werd afgegeven om een cafétje te starten door de familie Hanraets.
In 1937 nam dochter Bertha met haar man Jo Niëns het café over. Ze bouwden er een zaal aan en de naam werd veranderd in Café-Feestzaal Jo Niëns. Zij runden de zaak met groot succes tot 1975. Toen werd het stokje doorgegeven aan de zonen Hay en Sjraar. De nieuwe kegelbanen met restaurant werd gerund door zoon Hay en zijn echtgenote An. Het café den feestzaal door zoon Sjraar en zijn echtgenote Til. De naam veranderde in Jo Niëns en Zn.
Na vele verbouwingen en uitbreidingen groeide het bedrijf uit tot café, terras, feestzalen, restaurant, 8 bowlingbanen en ijssalon. Met veel passie en plezier hebben beide broers en hun echtgenotes de zaak gerund tot 2010. Toen werd het stokje doorgegeven aan Roy Niëns, zoon van Hay en An en Jo Niëns, zoon van Sjraar en Til. Helaas kwam na 5 jaar een einde aan deze samenwerking en stapte Jo uit het bedrijf.

Café De Pool

Zo kwamen in 2015 deze 2 geschiedenissen samen. Sjraar en Annie die wilde stoppen met het bedrijf en Jo Niëns die op zoek was naar een nieuwe uitdaging, samen met zijn echtgenote Laura.
De Poolbar (nu café De Pool) is uitgegroeid van klein oud bruin café met klein terras naar een (nog steeds oud bruin) café met uitgebreid terras in de zon, een feesttent bij de mooie grote achtertuin en feesten, partijen en catering op locatie.

Jo en Laura hebben veel nieuwe energie en ambitie om van dit historisch pand met veel geschiedenis iets moois voort te zetten.

f